Historia ja sijainti

Roomassa sijaitseva Scuderie del Quirinale on yksi kaupungin merkittävimmistä taidemuseoista. Museo avattiin vuonna 1995 ja se sijaitsee Quirinalen palatsin entisissä tallirakennuksissa, mistä sen nimi ”Scuderie” myös juontaa. Quirinalen palatsi on Italian presidentin virka-asunto, ja museo sijaitsee siis erittäin arvostetussa ympäristössä Rooman historiallisessa keskustassa.

Scuderie del Quirinale on erityisen tunnettu laadukkaista ja monipuolisista näyttelyistään, jotka esittelevät niin klassista taidetta kuin modernia taidetta sekä nykytaidetta. Museo on noussut yhdeksi Rooman suosituimmista nähtävyyksistä ja se houkuttelee vuosittain tuhansia vierailijoita ympäri maailmaa. Museoon pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä ja se onkin helppo lisätä osaksi Rooman matkasuunnitelmaa.

Näyttelyt ja kokoelmat

Scuderie del Quirinale on tunnettu laajoista ja kattavista näyttelyistään, jotka vaihtelevat klassisista maalauksista moderneihin veistoksiin. Museon kokoelmiin kuuluu teoksia niin italialaisilta mestareilta kuten Michelangelo ja Leonardo da Vinci kuin myös kansainvälisiltä taiteilijoilta kuten Picasso ja Van Gogh. Näyttelyt vaihtuvat säännöllisesti, joten jokainen vierailu tarjoaa uuden ja jännittävän katsauksen taiteen maailmaan.

Museon kokoelmat kattavat laajan aikajakson antiikista nykypäivään, ja ne tarjoavat kävijöille ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua eri aikakausien taiteeseen saman katon alla. Scuderie del Quirinale on paikka, jossa taide ja historia kohtaavat ja luovat unohtumattomia elämyksiä kaikille taiteen ystäville.

Tunnetuimmat teokset

Scuderie del Quirinalessa on esillä monia tunnettuja teoksia, jotka ovat saavuttaneet maailmanlaajuista mainetta. Yksi museon merkittävimmistä teoksista on Michelangelon veistos ”La Pieta”, joka on yksi taiteilijan tunnetuimmista ja arvostetuimmista töistä. Lisäksi museossa on esillä Leonardo da Vincin maalauksia kuten ”Daavidin kuolema” ja Rafaelin freskoja.

Museon kokoelmiin kuuluu myös moderneja taideteoksia kuten Picasso, Van Gogh ja Monet, jotka edustavat eri aikakausien taidevirtauksia ja tyylejä. Scuderie del Quirinale on todellinen aarreaitta taiteen ystäville, ja siellä voi kokea unohtumattomia hetkiä keskellä Rooman upeaa kulttuuritarjontaa.

Opastetut kierrokset

Scuderie del Quirinale on yksi Rooman tärkeimmistä taidemuseoista, joka sijaitsee Quirinalen palatsin vieressä. Museo on tunnettu laajasta kokoelmastaan, joka koostuu pääasiassa italialaisesta taiteesta 1400-luvulta nykypäivään asti. Tarjolla on myös opastettuja kierroksia, jotka antavat vierailijoille mahdollisuuden tutustua museon teoksiin syvällisemmin. Opastetut kierrokset ovat erinomainen tapa oppia lisää Rooman taiteellisesta perinnöstä ja saada enemmän irti museovierailusta.

Kierroksilla voi tutustua esimerkiksi renessanssitaiteen mestareiden kuten Michelangelon ja Raffaellon teoksiin, sekä roomalaisten barokkitaiteilijoiden kuten Caravaggion ja Berninin töihin. Oppaat kertovat taiteilijoiden taustoista ja työtavoista, sekä teosten historiasta ja merkityksestä. Opastetut kierrokset ovat suosittuja vierailijoiden keskuudessa, joten niihin kannattaa varata paikka etukäteen.

Aukioloajat ja lipunhinnat

Scuderie del Quirinale on avoinna päivittäin klo 10-18, ja torstaisin museo on auki myöhempään klo 21 asti. Museoon pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä, ja lähin metroasema on Spagna. Lipunhinnat vaihtelevat sesongin mukaan, ja museoon on tarjolla erilaisia alennuksia esimerkiksi opiskelijoille ja seniorikansalaisille.

Scuderie del Quirinale on suosittu vierailukohde, joten liput kannattaa ostaa etukäteen verkkosivuilta tai matkatoimistoista. Museon kassalta voi ostaa myös lippuja jos paikan päällä on vielä saatavuutta. Opastetuille kierroksille kannattaa varata paikka etukäteen, sillä ne myyvät usein loppuun nopeasti.

Rakennuksen arkkitehtuuri

Scuderie del Quirinale sijaitsee entisessä kuninkaallisessa tallirakennuksessa, joka on peräisin 1700-luvulta. Rakennus on upea esimerkki barokkityylistä, ja se on suunniteltu alun perin tallirakennukseksi Quirinalen palatsin hevosille. Nykyisin rakennus toimii taidemuseona, ja sen upeat holvikatot ja koristeelliset yksityiskohdat tekevät siitä ainutlaatuisen vierailukohteen.

Scuderie del Quirinale on kunnostettu ja remontoitu useaan otteeseen, ja sen tilat ovat nykyään modernit ja viihtyisät. Museossa järjestetään myös erilaisia näyttelyitä ja tapahtumia ympäri vuoden, joten vierailijat voivat aina löytää jotain uutta ja mielenkiintoista nähtävää. Rakennuksen arkkitehtuuri yhdistettynä laajaan taidenäyttelyyn tekevät Scuderie del Quirinalesta ehdottomasti yhden Rooman tärkeimmistä kulttuurikohteista.

Tulevat tapahtumat

Scuderie del Quirinale on yksi Rooman monista taidemuseoista, joka sijaitsee Quirinal-palatsissa. Museo on tunnettu laajasta kokoelmastaan, joka sisältää monia merkittäviä teoksia Italian renessanssin ja barokin aikakausilta. Tulevat tapahtumat Scuderie del Quirinalessa tarjoavat mahdollisuuden tutustua taiteeseen ja kulttuuriin eri näkökulmista. Museossa järjestetään usein vaihtuvia näyttelyitä, jotka esittelevät niin klassisia mestariteoksia kuin nykytaiteenkin helmiä. Tulevista tapahtumista kannattaa ottaa selvää etukäteen ja suunnitella vierailu niiden mukaan.

Museokauppa ja kahvila

Scuderie del Quirinalessa vieraillessa kannattaa ehdottomasti poiketa museokaupassa ja kahvilassa. Museokaupasta voi ostaa matkamuistoja ja lahjoja, kuten taidekirjoja, julisteita ja koriste-esineitä. Kaupasta löytyy myös laadukkaita tuliaisia kotiin viemisiksi. Kahvilassa puolestaan voi nauttia virvokkeita ja pientä purtavaa taidekierroksen lomassa. Rentouttavan kahvihetken voi viettää ihaillen museon upeita taideteoksia ja nauttien kauniista ympäristöstä.

Vinkit vierailuun

Scuderie del Quirinale on suosittu kohde Rooman taiteenystävien keskuudessa, joten vierailuun kannattaa varata aikaa ja suunnitella se etukäteen. Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10–18 ja perjantaisin jopa klo 21 asti. Liput kannattaa varata etukäteen verkosta, jotta välttyy jonottamiselta pääsylippujen ostamiseen. Museossa kannattaa tutustua myös opastettuihin kierroksiin ja mahdollisuuksiin osallistua taidekursseille tai työpajoihin. Monipuoliset aktiviteetit tekevät vierailusta unohtumattoman ja antavat mahdollisuuden syventyä taiteen maailmaan entistäkin paremmin.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Scuderie del Quirinale: Virallinen verkkosivusto, josta löydät tietoa tästä Rooman taidemuseosta ja sen näyttelyistä.
Lonely Planet – Scuderie del Quirinale: Matkaopas Lonely Planetin sivuilla tarjoaa vinkkejä ja tietoa siitä, mitä nähdä ja kokea Scuderie del Quirinalen museossa.
TripAdvisor – Scuderie del Quirinale: Käyttäjien arvostelut ja kokemukset Scuderie del Quirinalen museosta Roomassa.