Piazza Navonan historia

Piazza Navona on yksi Rooman tunnetuimmista aukioista ja suosittu turistikohde Roomassa. Aukio sijaitsee entisen Rooman keisarikunnan stadionin paikalla, ja sitä ympäröivät upeat barokkityyliset rakennukset. Piazza Navonan historia juontaa juurensa 1. vuosisadalta jKr, jolloin stadionin rakennustyöt alkoivat, ja se valmistui keisari Domitianuksen hallintokaudella.

Keskiajalla Piazza Navonaa käytettiin markkina-alueena ja karnevaalit vietettiin siellä. Aukio muutettiin renessanssin aikana barokkityyliseksi arkkitehtuuriksi ja siihen rakennettiin upeita palatseja ja kirkkoja. Piazza Navonalle onkin tyypillistä barokkityylinen arkkitehtuuri, joka tekee siitä niin viehättävän ja persoonallisen.

Nykyään Piazza Navona on suosittu paikka niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa. Aukiolla järjestetään usein erilaisia tapahtumia ja se on täynnä kahviloita, ravintoloita ja kauppoja. Piazza Navonan historia onkin värikäs ja mielenkiintoinen, ja se on ehdoton vierailupaikka Roomassa.

Piazza Navonan arkkitehtuuri

Piazza Navona on tunnettu upeasta barokkityylisestä arkkitehtuuristaan, joka tekee siitä yhden Rooman vaikuttavimmista aukioista. Aukiota ympäröivät upeat barokkityyliset rakennukset, jotka ovat peräisin pääosin 17. vuosisadalta. Piazza Navonalla sijaitsee myös useita upeita kirkkoja ja historiallisia palatseja, jotka luovat aukiolle ainutlaatuisen tunnelman.

Yksi tunnetuimmista rakennuksista Piazza Navonalla on Sant’Agnese in Agone -kirkko, joka on barokkityylinen mestariteos ja suosittu turistikohde. Aukion toisessa päässä sijaitsee aukion suurin rakennus, Palazzo Pamphilj, joka toimii nykyään Brasilia suurlähetystönä. Piazza Navonan arkkitehtuuri on siis todellinen silmänruoka kaikille arkkitehtuurin ystäville.

Piazza Navona on myös tunnettu kolmesta upeasta suihkulähteestään, joista tunnetuin on Berninin suunnittelema nimeltään Fountain of the Four Rivers. Tämä suihkulähde on yksi Rooman kuuluisimmista ja upeimmista suihkulähteistä, joka on ehdoton nähtävyys Piazza Navonalla.

Piazza Navonan suihkulähteet

Piazza Navonalla sijaitsee kolme upeaa suihkulähdettä, jotka ovat osa aukion viehätystä ja kauneutta. Tunnetuin suihkulähde on Berninin suunnittelema Fountain of the Four Rivers, joka on aukion keskellä sijaitseva suuri suihkulähde. Suihkulähteen keskellä on obeliski ja neljä patsasta, jotka symboloivat neljää maanosaa; Eurooppaa, Aasiaa, Afrikkaa ja Amerikkaa.

Toinen suosittu suihkulähde Piazza Navonalla on Fountain of the Moor, joka sijaitsee aukion eteläpäässä. Suihkulähde kuvaa merellä ratsastavaa Tritonia, joka taistelee sarvipäistä hirviötä vastaan. Kolmas suihkulähde on Fountain of Neptune, joka sijaitsee aukion pohjoispäässä ja esittää merenjumala Neptunusta.

Piazza Navonan suihkulähteet ovat todellinen nähtävyys ja niitä ihailevat niin paikalliset kuin turistitkin. Suihkulähteet ovat osa Piazza Navonan kauneutta ja viehätystä, ja ne tekevät aukiosta yhden Rooman upeimmista paikoista.

Taiteilijat Piazza Navonalla

Piazza Navona on yksi Rooman kauneimmista ja tunnetuimmista aukioista, ja se on myös suosittu paikka taiteilijoiden ja käsityöläisten keskuudessa. Aukion reunat täyttyvät usein erilaisista taiteilijoista, jotka myyvät omia taideteoksiaan tai tekevät tilaustöitä matkailijoille. Voit nähdä maalareita luonnostelemassa kaunista aukiota tai käsityöläisiä valmistamassa perinteisiä italialaisia käsitöitä.

Ravintolat ja kahvilat Piazza Navonalla

Piazza Navonalla on myös loistavia ravintoloita ja kahviloita, joissa voit nauttia perinteisestä italialaisesta ruoasta ja juomasta samalla, kun ihailet aukion kauneutta. Voit valita pienen kahvilan terassilta nautitaksesi aamiaisesta auringonpaisteessa tai istahtaa isolle terassille ja ottaa lasin italialaista viiniä illallisella. Ravintoloiden ja kahviloiden tunnelma on rento ja viehättävä, ja ne tarjoavat aina herkullisia paikallisia herkkuja.

Ostosmahdollisuudet Piazza Navonalla

Piazza Navonalla on myös hyvät ostosmahdollisuudet, ja aukion ympärillä on useita putiikkeja ja kauppoja, joista voit ostaa paikallisia käsitöitä, matkamuistoja ja muotia. Voit löytää kauniita keramiikkaesineitä, lasiesineitä ja tekstiilejä sekä perinteisiä italialaisia herkkuja kuten oliiviöljyä, juustoja ja viinejä. Aukion ympäristössä on myös useita design-liikkeitä, joista voit ostaa ajankohtaisia muotivaatteita ja asusteita.

Piazza Navonan tapahtumat

Piazza Navona on yksi Rooman tunnetuimmista aukioista, joka sijaitsee keskellä kaupunkia. Aukio on tunnettu kauniista barokkityylisistä rakennuksistaan sekä kolmesta upeasta suihkulähteestä. Piazza Navonalla järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja markkinoita ympäri vuoden, jotka houkuttelevat paikallisia ja turisteja paikalle.

Erityisen suosittu tapahtuma Piazza Navonalla on joulumarkkinat, jotka valaisevat aukion kauniilla valoilla ja tarjoavat paikallisille ja vierailijoille mahdollisuuden ostaa joululahjoja ja nauttia herkullisesta jouluruoasta. Lisäksi aukiolla järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia, konsertteja ja festivaaleja ympäri vuoden, joten vieraillessasi Roomassa kannattaa tarkistaa, mitä tapahtumia Piazza Navonalla on juuri sinun vierailusi aikana.

Piazza Navonan tunnelma

Piazza Navona on paitsi kaunis ja historiallinen aukio, myös eläväinen paikka, jossa voit kokea aitoa roomalaista tunnelmaa. Aukiolla voit nähdä paikallisten pelaavan korttia tai nauttivan jäätelöstä suihkulähteiden äärellä. Voit myös istahtaa yhdelle aukion lukuisista terasseista ja seurata ihmisten vilinää ympärilläsi.

Aukion reunalla on myös monia ravintoloita ja kahviloita, joissa voit maistella paikallisia herkkuja ja kokea italialaisen ruokakulttuurin. Piazza Navona on täydellinen paikka rentoutua ja nauttia kauniista ympäristöstä sekä seurata roomalaisten arjen vilskettä.

Vinkit vierailuun Piazza Navonalla

Kun vierailet Piazza Navonalla, kannattaa varata aikaa kierrellä aukiolla ja ihailla sen kauneutta. Voit tutustua suihkulähteisiin ja barokkityylisiin rakennuksiin sekä nauttia aukion tunnelmasta. Muista myös istahtaa jollekin aukion terasseista ja maistella paikallisia herkkuja.

Ole valppaana taskuvarkaiden varalta, sillä turisteja liikkuu paljon aukiolla ja se houkuttelee myös epärehellisiä henkilöitä. Muista myös kunnioittaa aukion historiaa ja ympäristöä, äläkä jätä roskia ympäriinsä.

Piazza Navona on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka Roomassa, josta voit saada ainutlaatuisen kokemuksen roomalaisesta elämästä ja kulttuurista. Muista nauttia hetkestä ja ottaa aikaa aukion kauneuden ihailuun.

Aiheeseen liittyviä linkkejä
Rooman nähtävyydet

Rooman nähtävyydet

Piazza Navona

  • Lonely Planet: Piazza Navona – Piazza Navona on yksi Rooman kauneimmista aukioista, joka tunnetaan barokkityylistään ja historiallisista rakennuksistaan.
  • Rome.net: Piazza Navona – Piazza Navona on suosittu matkailukohde, jossa voi ihailla Berninin suunnittelemaa Neptunuksen suihkulähdettä ja muita nähtävyyksiä.
  • PlanetWare: Piazza Navona – Piazza Navona on vilkas aukio täynnä kahviloita, ravintoloita ja taiteilijoiden kojuja, ja se tarjoaa upean näkymän Rooman kaupunkiin.