Ostoksilla roomalaisittain

Rooma tunnetaan luonnollisesti nähtävyyksiensä ja historiansa lisäksi loistavana ostospaikkana. Kaupunki muistuttaakin suurta ostoskeskusta, josta jokainen taatusti löytää jotain itselleen mieluisaa. Roomassa eivät kuitenkaan jyllää suuret kauppakeskukset, kuten täällä Suomessa, vaan erikokoiset myymälät kilpailevat asiakkaista monipuolisella annillaan. Roomassa voikin viettää päivän jos toisen vain lukemattomien pikkuliikkeiden näyteikkunoiden annilla herkutellen, on sitten vakavissa ostoaikeissa tai ei. Ikuinen kaupunki ei myöskään muista vain naisia, sillä italialaismiehet kiinnittävät suurta huomiota omaan pukeutumiseensa ja seuraavat muotituulten suuntaa ystävättäriensä tavoin.

ostosvinkit rooman kaupunkiin

Roomasta ostetaankin usein vaatekaappiin jotakin uutta ja sykähdyttävää, mitä ei kotimaasta ole saatavilla tai jonka hinta hirvittää. Kaupungin vaateapajilta voivatkin kalastaa sopivasti saalista niin viimeisten trendien seuraajat kuin klassista linjaa uskollisesti noudattavat. Valinnanvaraa riittää humalluttavassa määrin niin nuorisolle kuin jo viehkeästi ikääntyneelle. Vaatteiden lisäksi Rooma tarjoaa mahtavan määrän laadustaan maailmanmaineeseen nousseita nahkatuotteita, kuten kenkiä, laukkuja ja lompakoita, sekä käsineitä. Luonnollisesti maatalous- ja viinintuottajamaan tarjoamat viinit ja elintarvikkeet ovat nekin kovassa huudossa ja erittäin suositeltavia tuliaisia; lähialueen maukkaat juustot, terveelliset oliivituotteet, aromikkaat ”vinot” ja kahvit löytyvätkin monen matkaajan laukusta kotimatkalle lähtiessä. Useat vannovat myös italialaisten korujen nimeen.

Luksusta kaipaavien turistien suosimia ostosalueita Roomassa ovat mm. Piazza di Spagnaaukion ympäristö, aivan Espanjalaisten portaiden vierellä, sekä Piazza del Popolo ja Piazza Venezia -aukiot toisiinsa yhdistävä puolentoista kilometrin mittainen Via del Corso -katu sivuhaaroineen.  Kummastakin voit hankkia itsellesi himoitsemasi design-tuotteita, olipa ne luonut Loius Vuitton, Giorgio Armani tai Fendi. Samanlaatuista valikoimaa voi katsastella myös Via del Babuinon ja Via dei Condottin varrelta.

Tee ostoksia rooman toreilla

Rooman vanhimpiin ostoskatuihin lukeutuvan Via del Corson varrella sijaitsee onneksi myös tavallisille kuolevaisille sopivia liikkeitä laidasta laitaan.  Roomalaiset itse shoppailevat mielellään Via Cola di Rienzolla, jonka leveät jalkakäytävät mahdollistavat leppoisan kävelyretken. Historiaa henkivän Piazza Navona -aukion ympäristö on lähikatuineen sekin monipuolinen ja sopuhintainen ostosalue.

Termini-päärautatieaseman seutu sen sijaan vaatii ostoksia tekevältä tarkkaa silmää ja varovaisuutta. Alueella törmää näet liiankin usein piraattituotteisiin, joiden laatu on parhaimmillaan onnenkauppaa. Älä siis sorru luulemaan katukauppiaan myymää Fendin kelloa oikeaksi tai Armanin vyötä aidoksi. Kello voi lakata huomenna käymästä, vyö voi kylläkin kestää yhtä kauan kuin se aito, joten pidä maalaisjärki mukana. Eräiden tuotteidenkohdalla riittää, että ne näkyvät, toisten taas on jopa toimittava ollakseen kannattavia ostoja! Rooma tarjoaa kaikenpaksuisten lompakkojen kantajille mahdollisuuden erottua edukseen.

Jos kuitenkin aikasi on kirjaimellisesti kortilla loman lyhyyden vuoksi, voit suunnata johonkin Rooman tavarataloon, joka tarjoaa saman katon alla lähes kaikkea. Klassinen valinta on silloin kaupungin vanhin tavaratalo La Rinascente, joka komistaa Piazza Colonna -aukion laitaa jo vuodesta 1887 (tavarataloketju on tosin tänään thaimaalaisomistuksessa). Bocconi-veljesten perustama tavaratalo tarjoaa muotia koko perheelle, kauneutta, kirjoja, kodin sisustusta, ruokaa & viinejä, sekä paljon muuta mielenkiintoista. Myös Coin-tavarataloketjun jäsen Via Cola di Rienzolla houkuttelee asiakkaita laajalla valikoimallaan. Saatat bongata Coinin muualtakin Roomassa, sillä niitä on kaupungissa 7 kappaletta.  Suomalaisittain tuttuakin tutummalta kalskahtava Forum (virallisesti Il Forum Termini) löytyy Termini-rautatieaseman tiloista, ja tarjoaa yli 50 kauppaa, joiden joukossa ovat mm. Benetton, Sephora, Optimissomo, Swarovski, Foot Locker, Accessorize, Coin ja Borri Books.


Kommentit

Ostokset — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>