Voi olla, ettet ennen Roomaan saapumista ehkä ole edes ikinä kuullut Borghesen suvusta tai heidän mahtavasta taidekokoelmastaan tai upeasta huvilastaan. Jos loma-aikataulustasi heltiää pari kolme tuntia ylimääräistä aikaa, suosittelemme Borghesen taidegalleriaa lämpimästi. Huvilaa ympäröi kaunis Villa Borghesen puisto, joten aurinkoisina päivinä voit viettää kokonaisen päivän tällä alueella. Voit lukea puistosta lisää siitä kertovalla sivulla täällä.

Tämä sivu antaa sinulle tietoa gallerian aukioloajoista ja lipuista sekä siitä, mitä galleriassa on nähtävillä. Ei huolta, sinun ei tarvitse olla mikään taiteen tuntija nauttiaksesi tästä paikasta, vaan ihasteltavaa riittää vaikket tuntisi yhtäkään italialaista taiteilijaa.

Galleria Borghesen nähtävyydet

Faktaa Galleria Borghesesta – aukioloajat ja liput

Galleria on auki tiistaista sunnuntaihin ja kiinni maanantaisin sekä joulupäivänä ja uudenvuodenpäivänä. Muina pyhinä galleria Borghese on yleensä avoinna, kuten pääsiäissunnuntaina tai vappupäivänä.

Aukioloajat ovat klo 09.00 – 19.00.

Liput maksavat muuten aikuisilta 15 euroa, mutta alle 18-vuotiaille sisäänpääsy on maksuton. Liput voi varata netissä jo kuukausiakin ennen vierailupäivää. Tarkista kuitenkin peruutusehdot mikäli suunnitelmasi muuttuu loman aikana. Kuten moniin muihinkin Rooman museoihin, myös Borghesen taidegalleriaan on ilmainen sisäänpääsy joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina. Roma Passilla sisään pääsee ilmaiseksi.

Koska Galleria Borgheseen päästetään vain 360 vierailijaa yhtä aikaa, voit varata ajan ottamalla yhteyttä galleriaan etukäteen tai varaamalla liput suoraan tietylle päivälle. Muuten riskinä on se, että joudut odottamaan tai et pääse kyseisenä päivänä museoon lainkaan, mikäli se on varattu täyteen. Näin tosin tapahtuu vain kiireisimpinä turistikausina.

Audio-opastuksia on saatavilla mm. englanniksi ja ranskaksi, mutta ei ainakaan vielä suomenkielellä. Päällysvaatteet, laukut, sateenvarjot ja kamerat tulee jättää narikkaan, sillä galleriassa ei saa ottaa kuvia.

Gallerian nettisivut www.galleriaborghese.it

Näkemistä Borghesen taidegalleriassa

Mitä kaikkea Galleria Borghesessa sitten on nähtävillä? Huvilassa on peräti 20 huonetta kahdessa kerroksessa, joten taideteoksia riittää. Tässä vain muutama esimerkki siitä, mitä kaikkea kokoelmassa on.

Caravaggion maalauksia

Michelangelo Merisi da Caravaggio on yksi kuuluisimpia italialaisia taidemaalareita, jonka värikäs elämä on varmasti jonkinlainen osasyy taiteilijan suosioon. Voit lukea hänestä enemmän täällä. Galleria Borghesen kokoelmassa on useita Caravaggion töitä, kuten Poika ja hedelmäkori, Madonna sekä Lapsi ja käärme. Caravaggion barokkityyliset teokset ovat tunnettuja draamattisesta tunnelmastaan, joka on saatu aikaan taitavalla osaamisella sekä valojen ja varjojen teknisellä käytöllä. Tutustu Caravaggion elämään täällä.

Berninin veistokset

Gian Lorenzo Bernini oli yksi barokkisuuntauksen vahvimpia nimiä ja hänen marmoriteoksensa sekä patsaansa ovat taidekansan ylistämiä ympäri maailmaa. Galleria Borghesessa on nähtävissä esimerkiksi Apollo ja Daphne.

Rubensin maalauksia

Hollantilainen 1600-luvun alussa vaikuttanut taidemaalari Peter Paul Rubens on tunnettu barokinaikaisista maalauksistaan, joissa liike, väri ja tietynlainen sensuaalisuus ovat ainukertaisia. Galleria Borghesessa on useampia Rubensin teoksia. Yksi niistä on Kristuksen ylösnousemusta kuvaava The Deposition.

Museossa on teoksia muiltakin mestareilta, kuten Rafaello, Titian ja Canova.

Galleria Borghesen historia

Kattavasta taidekokoelmasta saadaan kiittää kardinaali Scipione Borghesea, joka aloitti taideteosten keräämisen huvilalle jo 1600-luvulta lähtien. Töitä otettiin kokoelmaan hänen oman makunsa mukaan, joten siksi mukana on hyvin erilaisiakin teoksia. 1800-luvulla noin 500 teosta luovutettiin Napoleonille, mutta ne ovat nykyään nähtävillä Pariisissa sijaitsevassa Louvren taidemuseossa.

1900-luvun alussa Borghesen suku myi huvilan ja sen sisällön Italian valtiolle. Myyntihinnasta ei ole tarkkaa tietoa, mutta sen uskotaan olevan varsin muhkea!

Kuinka Galleria Borgheseen pääsee?

Paras tapa matkustaa on bussi tai metro. Jää pois Spagna-nimisellä metroasemalla. Busseista ainakin tällä hetkellä numerot 116, 95, 495 ja 490 pysähtyvät Villa Borghesen kohdalla, josta on lyhyt matka Galleriaan. Ota huomioon, että puistoalue on iso, joten voit joutua etsimään huvilaa pienen tovin.


Kommentit

Galleria Borghese — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>