Villa Borghese on uskomaton puutarha-alue Rooman keskustasta pohjoiseen päin. Puisto on sydämen muotoinen, tosin sitä ei huomaa muuten kuin ylhäältä kuvattuna. Villa Borghese on suurin yleinen puisto Roomassa, jossa voi levähtää silloin kun kaupunkikierrokset alkavat väsyttää. Puistossa on paljon tekemistä ja siellä sijaitsee myös Galleria Borghese -taidegalleria, josta voit lukea enemmän täällä.

Tämä sivu antaa Villa Borghesen historian lisäksi myös tietoa tapahtumista, aukioloajoista ja muusta hyödyllisestä puistossa vieraillessa.

Rooma borghesen tila

Villa Borghesen historia

Villa Borghese kuului Borghesen suvulle ja huvila rakennettiin 1600-luvun alussa. Sukuun kuuluva Camillo Borghese nimettiin viidenneksi Paaviksi ja hänen veljenpoikansakin Scipione Borghese valittiin kardinaaliksi. Jälkimmäinen oli suuri taiteen ystävä ja yksi taiteilija Berninin tärkeimmistä ihailijoista. Hänen ansiostaan huvila täyttyi pikkuhiljaa taiteella, tosin Scipionen maun mukaan. Hänellä sanottiin olevan luja tahto, ja sen mukaan taidettakin hankittiin, joko rahalla, lahjoituksina tai väkipakolla.

Puistoalue oli osa huvilaa. Sekin on Scipionen ansiota, sillä hän alkoi ostaa läheisiä viinitiloja ja lisäsi ne tilaansa 1500-luvun loppupuolella, jolloin tilasta muodostui oikea huvitusten lähde. Sitä käytettiin lähinnä kesäisin suvun huvittelupaikkana.

Tekemistä Villa Borghesen puistossa

Puistossa voi hyvin viettää tunnin pari vain rentoutuen ja vehreyttä ihastellen. Se sopii hyvin myös kävelyyn, sillä laajan puistoalueen kiertäminen vie vajaan tunnin, mikä on sopiva matka väsyneelle turistille. Maaperä on tasaista, joten mäkiä tai laskuja ei tule vastaan. Voit vuokrata pyöränkin puistossa toimivilta vuokraajilta. Lisäksi puistossa on muutama ravintola ja pieni kahvila, josta voi ostaa välipaloja tai juotavaa.

Puistoon rakennettiin jäljitelmä William Shakespearen Globe-teatterista vuonna 2003. Siellä tosin järjestetään esityksiä harvakseltaan, mutta teatteri on silti kaunis ja sopii ympäristöönkin yllättävän hyvin. Villa Borghesen puutarhassa on muitakin kauniita monumentteja sekä esimerkiksi eläintarha. Siksi se sopii hyvin lapsillekin rentoutumispaikaksi Rooma loman aikana.


Kommentit

Villa Borghese — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>