Roomaan lasten kanssa

Perinteisesti Roomaa pidetään aikuisten kaupunkikohteena, josta ei perheen jälkikasvulle juuri nähtävää tai koettavaa löydy. On totta, että Rooman kadut ovat monin paikoin kapeita, niiden jalkakäytävät vieläkin kapeampia, metroasemilla on liikaa ruuhkaa lastenrattaiden työntelyyn jne. Ja vaikka suurin osa ikuisen kaupunginnähtävyyksistä onkin kiehtovampia vanhempien silmin katseltuna, tarjoaa Rooma kuitenkin lapsillekin mukavaa lomaohjelmaa. Seuraavassa muutamia vinkkejä:

Hurjasta ja synkästä maineestaan huolimatta, tai oikeastaan juuri sen ansiosta, yli 6-vuotiaat kokevat Colosseumin jännittäväksi kohteeksi. Yli 2 000 vuoden ikäinen soikea amfiteatteri saa nimittäin lasten vilkkaan mielikuvituksen liikkeelle, ja johdattaa nämä vuosituhansien taakse aikaan, jolloin gladiaattorit taistelivat sen areenalla hengestään, kristityt välttelivät parhaansa mukaan leijonien hampaita ja urheat miehet taistelivat villieläimiä vastaan. Colosseumilla jokaisesta Villestä ja Lassista tulee hetkessä Villecus tai Lassicus. Kaksikerroksinen huoneiden ja häkkien verkosto näkyy edelleen areenan keskellä, ja siellä gladiaattorit ja villieläimet odottivat vuoroaan. Tytötkin voivat kuvitella olevansa katsomossa istuvia aatelisneitoja, jotka heiluttelevat nenäliinojaan. Ja mikä parasta, EU-kansalaiset pääsevät Colosseumille ilmaiseksi!

vinkkejä lapsille roomassa

Il Museo dei Bambini di Roma on Via Flaminialla sijaitseva lasten ikioma museo, jossa aika ei käy pitkäksi. Leikin ja omien käsien kautta lapsoset oppivat painosta ja pituudesta, vedestä, kasviksista ja taloudenpidosta. Museossa he voivat muuttua vaikka pieniksi palomiehiksi, tai -naisiksi, pankin tai postin asiakkaiksi, puutarhureiksi tai tieteen asiantuntijoiksi.

Technotown on Heurekan tapainen tiedekeskus, joka sopii hieman vanhemmille lapsille kuin nappi silmään. Interaktiiviseen tapaan lapset, ja vanhemmat, voivat sujahtaa aikakoneella vaikkapa muinaisen Rooman keskelle, juontaa omaa radiolähetystä tai ryhtyä muusikoksi, pelata jalkapalloa virtuaalikentällä, katsella planetaarioelokuvaa, puuhailla Lego-aiheisessa opetusstudiossa ja paljon muuta hauskaa.

Via Tiburtinalta löytyvä entinen Said Dal 1923 -suklaatehdas edustaa Rooman herkullisimpia paloja. Rooman vanhin suklaatehdas perustettiin vuonna 1923, ja se tuotti suussa sulavia herkkujaan toiseen maailmansotaan saakka, jolloin se kärsi pahoin pommituksesta. Tänäänkin tehtaan suojissa voi kuitenkin edelleen tutustua suklaata taikoneisiin koneisiin ja ostella uskomattomia herkkuja sen myymälästä.  Tiloissa toimii myös kahvila-ravintola.

Roomasta löytyy helpolla nukketeattereita, ja esimerkiksi Janiculum-kukkulan esitykset ovat hauskoja seurata, vaikka niiden esityskieli onkin italia. Käsintehdyt nuket ovat kuitenkin niin suurenmoisia ja niiden eleet ja teot sen verran veikeitä, etteivät lapset säikähdä kielimuuria.

Jos haluat tarkistaa, onko lapsesi rehellinen, vie hänet La Bocca della Veritan (suomeksi ”totuuden suun”) luokse. Elokuvistakin tuttu seinään kiinnitetty valtava marmorinaama ei nimittäin tykkää ”Pinokkioista” vaan legendan mukaan puree valahtelijan käden poikki. Samalla kertaa voit testata myös siippasi uskollisuuden!

Varsinaisten nähtävyyksien lisäksi lapset tietysti mielellään nauttivat maailmankuulusta roomalaisesta jäätelöstä. Gelato-jäätelöbaareja löytyykin tuhkatiheään, ja niiden tarjonta saa aikuistenkin makunystyrät kaipaamaan viilentävää hetkeä. Viehättävillä aukioilla olevilla suihkulähteillä tai puistojen siimeksessä on mukava istuskella ja nuoleskella jumalaista herkkua.


Kommentit

Roomaan lasten kanssa — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>